Meet the Malaysian named Naruto

The otaku is strong in this one.

UPDATE: The father has confirmed that the Naruto name was just a joke.

His subsequent Instagram post cleared it up.

Muke budak Naruto tu x puas hati..😅😅😅😅 Asaalamualaikum kawan2 semua, maaf ganggu malam korang.. just nk clearkan pasal nama anak Naruto.. Sebenarnya nama anak shah bukanlah putra naruto,itu semue gurauan dgn family semata mata shah dgn family shah.. so, jgn lah korang series sngt…gurau je pun.. tapi kebetulan nampak mcm betul sijil kelahiran tu kan….mula2 shah ingt bende ni xdek pape.. tu yang tak take action ape2, juz balas komen sikit2 jer.. tapi bila dah tak terkawal smpi ade yang kecam bagai.. shah rase kene clearkan jgk kot. tu yang shah post ni.. Actlly Nama anak shah sebenar MUHAMMAD PUTRA IYYAD BIN MOHD SHAH RIZAL tu je. So shah nak mintak maaf dekat semue pasal isu ni dan time kasih dekat semue yang komen secara berhemah.. teguran pun time kasih sngt2. Yang kecam tu, jgn risau nama anak shah bukan Naruto yer,so korang blh pakai lagi name tu utk anak korang..😂😂😂. Orite time kasih semue . Shah doakan kalian semue sihat dan dimurahkan rezeki hendaknya amin..Kim salam family semue..Take Care 😊✌🏻 #myson #tapawjunior #naruto #namaanaksayabukannaruto

A post shared by ShahSulaiman90 (@shahsulaiman90) on

The following is the old post which is no longer true.

Meet Naruto. He was born in Bentong, Malaysia on 12 February, 2017.

Full name: Muhammad Putra Naruto Bin Mohd Shah Rizal.

The original instagram post:

Rough translation:

My son, be a devout child and a useful soul to the faith and country. Train hard to become Hokage one day.

It appears that Shah Sulaiman’s son has greatness waiting for him.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *